Se alla

Rickard Karlsson

Politisk sekreterare

Kontaktuppgifter

Övriga uppdrag

Förtroendeuppdrag Växjö kommun:

– Ledamot i myndighetsnämnden

– Ersättare i kommunfullmäktige

Vem är du?

Född och uppväxt i Växjö, är fritidspolitiker så de flesta vardagarna är jag på mitt jobb som tjänsteman på Region Kronobergs löneavdelning. Gillar att resa när det inte är pandemi-elände, gärna till historiskt intressanta platser. Långa cykelturer på sommarhalvåret.

Varför är jag liberal?

Jag tror på den fria marknadsekonomin, det fria skol- och vårdvalet där inte kommun eller region bestämmer vilken skola eller vårdcentral jag ska gå till utan jag får bestämma det själv. Jag tror på frihandel och internationella samarbeten på alla områden, säkerhetspolitik, handel och bistånd.

Mina tre viktigaste frågor för Växjö:

  •  Vi måste alltid se till att ha detaljplaner klara för bostäder av olika slag, flerbostadshus och villor, och även för företag av olika slag, stora och ytkrävande som små, med störande och icke-störande verksamhet, så att företag som vill etablera sig i Växjö kommun inte hindras av att det inte finns mark redo för dem.
  • Förbättrad infrastruktur. Dubbelspår till Alvesta så tågtrafiken kan utökas, lokaltåg mot Emmaboda med, någon gång i framtiden, station i Åryd.
  • Norrleden behöver breddas till fyra filer snarast och södra länken behöver byggas för att förbifart trafiken ska flyta smidigt.
  • Rädda Kronobergs slottsruin som nu är hotad så den inte förfaller ännu mer. Viktigt att bevara vårt kulturarv!

 

14 februari 2022

Kommunlistan för Växjöliberalerna 2022

VÅGA VÄRNA VÄXJÖ GUNNAR NORDMARK; CHRISTINA ROSÉN OCH MICHAEL FÄRDIG TOPPAR VÄXJÖLIBERALERNAS KOMMUNFULLMÄKTIGELISTA Gunnar Nordmark, lärare vid Elin Wägnerskolan i Växjö valdes vid växjöliberalernas…