Se alla

Torgny Klasson

Revisionen

Kontaktuppgifter

Vem är jag?

Jag heter Torgny Klasson och arbetar som universitetslektor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet. Jag är filosofie doktor och filosofie licentiat i statsvetenskap. Har dessutom avlagt Socionomexamen. Bor i centrala Växjö och äger tillsammans  med min bror en släktgård tre mil norr om stan. Tycker om att tillbringa min fritid där, men gillar också att diskutera politik. Har alltid varit intresserad av att läsa och att spela schack.

Varför är jag liberal?

Jag har alltid tyckt att den lilla människan och dennes val ska vara utgångspunkten för välfärdspolitikens genomförande i Sverige. Demokrati och blandekonomi har i 100 år varit ett enormt framgångsrikt recept för vårt land. Vårt utbildningssystem står idag inför stora utmaningar. Grund- och gymnasieskolan  ska  skapa framtidens demokratiska medborgare och en välutbildad arbetskraft för Sveriges ständigt föränderliga arbetsmarknad. Ordning och reda i skolan är en förutsättning för att vi ska kunna lyckas. Jag är liberal, då jag tror på ett demokratiskt samhälle, med en tolerant debatt och fri åsiktsbildning. Alla ska kunna känna att de hör hemma i vårt svenska samhälle!  

Mina tre viktigaste frågor för Växjö kommun:

  • Förbättrade skolresultat.
  • Förbättrad integration och jämlikhet mellan kommunens skolor.
  • Stadens centrum och cityförening måste få förutsättningar att motverka alla butiksnedläggningar. Knarkhandeln i centrum och runt stationen-nya kommunhuset  måste upphöra! Jag efterlyser ett bättre samarbete mellan polis, socialtjänst och skolor.

 

14 februari 2022

Kommunlistan för Växjöliberalerna 2022

VÅGA VÄRNA VÄXJÖ GUNNAR NORDMARK; CHRISTINA ROSÉN OCH MICHAEL FÄRDIG TOPPAR VÄXJÖLIBERALERNAS KOMMUNFULLMÄKTIGELISTA Gunnar Nordmark, lärare vid Elin Wägnerskolan i Växjö valdes vid växjöliberalernas…

Kontaktuppgifter

...