Se alla

Kommunlistan för Växjöliberalerna 2022

Måndag 14 februari 2022

VÅGA VÄRNA VÄXJÖ

GUNNAR NORDMARK; CHRISTINA ROSÉN OCH MICHAEL FÄRDIG TOPPAR VÄXJÖLIBERALERNAS KOMMUNFULLMÄKTIGELISTA

Gunnar Nordmark, lärare vid Elin Wägnerskolan i Växjö valdes vid växjöliberalernas nomineringsmöte den 13/12 att toppa partiets lista till kommunfullmäktige.

”Vi måste våga värna Växjö.”sade Gunnar Nordmark i samband med nomineringen. ”Samtidigt som vi vill att Växjö ska växa måste vi värna de miljöer, de byggnader och den natur som gör Växjö unikt.” fortsatte han. ”Vi har till exempel allt för lite i Växjö diskuterat hur de olika förslagen till placering av nytt akutsjukhus på verkar vår stad och vår kommun.” avslutade han. Nordmark sade också att det var viktigt att skapa en skola där alla barn, inte minst de med neuropsykiatriska diagnoser garanteras en bra skolgång.

Nummer två på listan är Christina Rosén från Växjö. Hon är lektor i tyska vid Linnéuniversitetet och har därutöver många års erfarenhet av språkundervisning vid ett flertal skolor och företag i södra Sverige.

”Utbildningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och då särskilt frågor som handlar om vikten av språkkompetens. En annan fråga som jag anser är mycket viktig gäller äldreomsorgen, där jag ser stora brister. Dessa områden berör oss alla och de problem som finns här måste åtgärdas. Liberalerna anser jag är helt rätt parti att driva dessa frågor.” säger Christina.

Michael Färdig, HR-chef Alvesta kommun., socionom, utsågs att stå på tredje plats. Michael var tidigare under många år personalchef i Växjö kommun och har lång erfarenhet från bland annat Kriminalvårdsverket och SiS samt egenföretagande. Michael som är uppvuxen på Söder i Växjö och fortfarande bor där, har stort idrottsintresse och är sedan 20 år aktiv i stadens äldsta fotbollsklubb.
Michael vill främst jobba med frågor som rör föreningsliv med fokus på idrott och kultur, med arbetsmarknadsfrågor och med social omsorg.

Mötet uttalade att Liberalerna i Växjö skall verka för att beslut om placering av nytt akutsjukhus tas efter valet 2022 och partierna presenterat och motiverat sina förslag, eftersom beslutet är viktigt för både Växjös och hela Region Kronobergs utveckling och

väljarna bör ges möjlighet att ta ställning till de olika alternativen.

För ytterligare information kontakta:

Gunnar Nordmark 070 576 37 59

Christina Rosén 070 245 34 27

Michael Färdig 070 560 54 40

Nedan visas Liberalernas lista till kommunfullmäktigevalet 2022 i sin helhet

  1. Gunnar Nordmark
  2. Christina Rosén 
  3. Michael Färdig 
  4. Rickard Karlsson  
  5. Eva R Ericsson 
  6. Anders Landin  
  7. Sanna Röing  
  8. Torgny Klasson  
  9. Viktoria Hagberg  
  10. Lars Rejdnell  
  11. Ola Sennehed  
  12. Annika Schilling  
  13. Bo Bergsjö  
  14. Albert Sadiku  
  15. Inger Kratz 
  16. Erik Persson Timm  
  17. Annika Stacke  
  18. Charlotte Post Sennehed  
  19. Stanley Ståhl  
  20. Jan Pyrell  
  21. Sven Sandberg  
  22. Magnus Stenbenke  
  23. Nils Fransson